×

Veelgestelde vragen

Hier vind je alle veelgestelde vragen rondom werken bij Sevagram. Of je je nu als interne medewerker wil blijven ontwikkelen of als nieuwe werknemer bij ons aan de slag wil. Kom je er na het doorlezen van deze vragen nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. 

#blijven ontwikkelen

Veelgestelde vragen

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er binnen Sevagram?
+

Werk jij nog niet binnen Sevagram en heb jij interesse in een opleiding tot bijvoorbeeld; verzorgende IG (niveau 3), mbo-verpleegkundige (niveau 4) of hbo-verpleegkundige (niveau 6)? Bij Sevagram bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van BBL, deeltijd en duaal opleidingen. 

Ben je al werkzaam binnen Sevagram en wil jij je rugzak verder vullen? Binnen het leerportaal worden verschillende opleidingen en trainingen beschikbaar gesteld, maar ook voor interne medewerkers bieden wij de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van een BBL of deeltijd opleiding. Mocht jij de wens hebben om als interne medewerker een BBL of deeltijd opleiding te gaan volgen, neem dan contact op met de teammanager of praktijkopleider van jouw locatie. Samen wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden en haalbaarheid.

Wat zijn de voorwaarden om een opleiding te volgen?
+

Om een opleiding binnen Sevagram te volgen heb je in principe geen vooropleiding nodig. Zeker is het fijn als je een vooropleiding in de zorg hebt gehad. Maar daarnaast is het ook mogelijk om in te stromen op niveau 3 met een heel ander diploma. Met een flinke dosis drive, enthousiasme en bereidheid om energie en tijd te investeren, is veel mogelijk!

Hoe blijf ik bevoegd en bekwaam mijn werkzaamheden uitvoeren?
+

Aan de start van jouw loopbaan binnen Sevagram zal in kaart worden gebracht over welke diploma's je beschikt. Aan de hand van deze diploma's wordt bepaald wat er eventueel verder nodig is om jouw aantoonbaar bevoegd en bekwaam te laten worden en vooral ook te behouden.

Heb jij verder bepaalde talenten die ingezet kunnen worden ten behoeve van een bewoner? We kijken graag samen naar de mogelijkheden om deze talenten kwalitatief te ontwikkelen en in te zetten. 

Om je aantoonbaar bevoegd en bekwaam te houden wordt er iedere twee jaar een verplichte toetsing gehouden op voorbehouden en risicovolle handelingen.

Ik zit niet meer op mijn plek, wat nu?
+

Bespreek je gevoel met de HR-adviseur van jouw locatie. Samen kan er in een open gesprek gekeken worden naar de specifieke vraag en hoe je daarbij geholpen kunt worden. Binnen Sevagram zijn er ontzettend veel mogelijkheden en kan er bijna altijd een passende oplossing gevonden worden. Misschien helpt een dag meelopen op een andere locatie, het kijken naar (om)scholingsmogelijkheden of het doen van een assessment bij het vinden van een geschikte oplossing.

Kan ik intern op een andere functie solliciteren en hoe werkt dat?
+

Intern solliciteren kan zeker! Op het intranet komen regelmatig nieuwe vacatures voorbij die we graag intern zouden willen invullen worden. Staat er niks tussen? Kijk dan op onze website www.werkenbijsevagram.nl! Hier staan alle vacatures vermeld, waar ook jij als medewerker op kunt solliciteren.

Staat er niks voor je tussen? Neem gerust contact op met onze afdeling recruitment, wellicht kunnen zij jou verder helpen met de zoektocht.

#solliciteren

Veelgestelde vragen

Er staan geen vacatures tussen die me aanspreken, wat kan ik nog doen?
+

Waar ben je naar op zoek? Misschien heb je nog geen idee wat je binnen de ouderenzorg kunt betekenen. Of zoek je juist iets specifieks maar zie je geen passende vacature open staan? Geen probleem! We kijken graag samen wat er mogelijk is. Stuur ons een open sollicitatie.

Ik voldoe niet aan de eisen (bijv. werkervaring, diploma), kan ik dan toch reageren op een vacature?
+

Voor de zorgvacatures vragen we altijd iemand met een diploma. Heb je een diploma dat in lijn ligt van wat wij vragen? Dan mag je uiteraard gewoon reageren! Geen werkervaring? Geen probleem! Ook mensen die net van school komen en klaar zijn met de opleiding helpen wij graag aan een nieuwe baan.

De uren in de vacature komen niet overeen met mijn wensen, kan ik toch reageren?
+

Jazeker! Het aantal uren dat in de vacature vermeld staat is voor ons ideaal. Meer of minder uren werken is altijd bespreekbaar!

Hoe kan ik de vacatures filteren?
+

Door trefwoorden te gebruiken aan de rechterkant van de pagina > plaats, niveau, sector etc.
Zo krijg je een goed beeld van alle vacatures die bij jou passen.

Welk salaris kan ik verwachten bij een bepaalde functie?
+

Binnen Sevagram hanteren we de CAO VVT. Dit betekent dat alle functies binnen Sevagram ook in de CAO worden ingeschaald. Meer weten over de inschaling? Kijk op https://www.actiz.nl/cao-vvt

Ik ben ZZP'er, kan ik ook solliciteren?
+

Binnen Sevagram werken ook ZZP’ers. Zie je een vacature die je graag als ZZP’er wil invullen? Geef het aan bij de sollicitatie! Wil je losse diensten invullen, of staat de gewenste vacature er niet bij? Neem dan contact op met flexcoordinator@sevagram.nl.

Het uploaden van mijn cv/motivatie lukt niet. Wat nu?
+

Geen probleem. Stuur gewoon een mail of WhatsApp naar de recruiter die onder aan de vacature vermeld staat. Of stuur een mail naar onze algemene mailbox; vacatures@sevagram.nl.

Ik wil graag een dag meelopen. Is dit mogelijk?
+

Een goed doordachte keuze kunnen maken is belangrijk. Bij ons is het mogelijk om een dag mee te lopen voordat je een definitieve keuze maakt. Geef het tijdens jouw sollicitatie aan en wij regelen de rest voor jou!

Ik heb gesolliciteerd, wanneer kan ik een reactie verwachten?
+

We doen ons best om je sollicitatie zo snel mogelijk op te pakken. Het kan voorkomen dat er een grotere groep sollicitanten is, dan kan het wat langer duren. Heb je tussentijds vragen? Je mag altijd contact opnemen met de recruiter die bij de vacature vermeld staat.

Ik heb eerst nog een aantal vragen voordat ik solliciteer. Bij wie kan ik terecht?
+

Onder aan de vacature staan altijd de gegevens van een recruiter en een ander contactpersoon, meestal een teammanager, vermeld. Neem gerust even contact op met een van beiden. We helpen jou graag bij het vinden van de juiste match

De sluitingsdatum is verstreken. Kan ik alsnog reageren?
+

Sluitingsdatum verstreken? Wellicht kan de recruiter die vermeld staat onder de vacature toch nog iets voor je betekenen! Je kunt hem of haar gewoon een appje sturen of even bellen.

De sluitingsdatum is verstreken, maar ik heb nog niks gehoord. Wat kan ik doen?
+

We doen ons best om je sollicitatie zo snel mogelijk op te pakken. Soms zijn we een beetje overdonderd door de vele reacties, en kan het wat langer duren. Benieuwd hoe het met jou sollicitatie staat? Je mag altijd contact opnemen met de recruiter die onderaan de vacature vermeld staat.

#werkenbij

Veelgestelde vragen

Welke doelgroepen verblijven binnen Sevagram?
+

Binnen Sevagram hebben wij een breed scala aan doelgroepen; PG, somatiek, palliatieve zorg, zorg voor ouderen met een psychische stoornis, zorg thuis (aanleunwoningen) en revalidatie!

Waar heeft Sevagram locaties?
+

Sevagram heeft meerdere locaties in Zuid-Limburg. Zo hebben wij onder andere locaties in; Heerlen, Hulsberg, Valkenburg, Vaals, Gulpen, Mechelen, Berg en Terblijt, Maastricht.

Is het mogelijk om geen weekenden en nachten te werken?
+

Bij Sevagram is het zeker mogelijk om binnen de zorg- en facilitaire functies geen nachten te werken! Maak dit gewoon bespreekbaar tijdens jouw sollicitatiegesprek. Het werken in de weekenden is in de zorgsector wel gangbaar. Bij functies in ons dienstencentrum werk je echter geen weekend- en nachtdiensten.

Is het mogelijk om alleen maar avonden/nachten te werken?
+

Als we binnen Sevagram mogelijkheden hebben voor het uitsluitend werken in nachtdiensten dan wordt er een aparte vacature geplaatst op deze website voor de desbetreffende locatie en functie.

Kan ik op meerdere locaties werken?
+

Binnen Sevagram hebben wij ook een aparte flexpool, de Sevaflex. Bij de Sevaflex is het mogelijk om jezelf in te roosteren op beschikbare diensten op verschillende locaties. Op deze manier kun je op een flexibele manier werken binnen Sevagram.

Hoe weet ik of een locatie, doelgroep of team bij me past?
+

Wil je eerst eens een kijkje nemen, zodat je zeker weet dat een locatie, doelgroep of team bij jou past? Geen probleem! Bij Sevagram kun je altijd vragen voor een meeloopdag.

Bieden jullie ook vaste contracten aan?
+

Sevagram heeft de 'intentieverklaring vast contract' ondertekend. Dit wil zeggen dat er vanaf FWG 25 de intentie is om een vast contract aan te bieden!

Krijg ik dienstkleding?
+

Voor alle zorg- en facilitaire functies krijg je vanuit Sevagram dienstkleding. Hiervoor hebben we linnenkamers op de locaties Plataan (Heerlen) en Scharwyerveld (Maastricht).  Ook krijg je een waskostenvergoeding.

Krijg ik tijdig inzicht in mijn rooster?
+

De planning bij Sevagram streeft ernaar om minimaal een maand van tevoren jouw rooster te publiceren.

Heb ik een VOG en/of BIG registratie nodig?
+

Voor alle medewerkers van Sevagram is het overleggen van een VOG verplicht. Een BIG registratie is verplicht wanneer je als verpleegkundige of arts aan de slag gaat.

Worden mijn reiskosten vergoed?
+

De reiskosten worden vergoed aan de hand van de cao-vvt. Hierin staat vermeld hoeveel de reiskosten bedragen. Binnen Sevagram geldt dat de reiskosten vergoed worden van de daadwerkelijk gewerkte dagen waarop je gereisd hebt.

Hoeveel vakantiedagen heb ik?
+

Je hebt bij een dienstverband van 36 uur recht op 144 wettelijke en 58,4 uur bovenwettelijke doorbetaalde vakantie-uren per jaar. Daarnaast ontvangen alle werknemers bij Sevagram ongeacht leeftijd, 35 extra bovenwettelijke vakantie-uren.

Hoe zien de eerste weken bij Sevagram eruit?
+

De eerste weken staan in het teken van inwerken. Bij sevagram werken we met een buddy systeem. Je wordt aan een medewerker gekoppeld die al wat langer binnen Sevagram werkt. Hij/zij gaat je alle kneepjes van het vak binnen Sevagram leren. En natuurlijk is er een introductiedag! 

Ik ontvang een WIA/Wajong uitkering, kan ik bij jullie werken?
+

Dit is zeker mogelijk. We kijken graag samen met jou naar de passende mogelijkheden!