×

Douvenrade

Op een unieke locatie aan de rand van het centrum van Heerlen wordt een modern en op de toekomstgericht zorgcomplex gebouwd waar senioren levensloopbestendig kunnen wonen.

Levensbesteding wonen

Werken bij Douvenrade

Douvenrade is een combinatie van gebouwen waar zelfstandig wonen én wonen met (verpleeghuis)zorg geleverd wordt. Ons zorgcentrum bestaat uit vijf woonlagen met ieder 21 verpleegkamers en een gezamenlijke huiskamer per etage. Per etage worden oftewel bewoners met somatische zorg (intensieve lichamelijke zorg) verzorgd of bewoners met dementie.

Met name aan deze laatste groep bewoners word in dit gebouw leefcirkels ingezet. Hiermee wordt bedoeld dat deze bewoners met slimme sensoren en domotica zich vrij kunnen bewegen in het gebouw over de verdiepingen en in de tuin. Bewoners kunnen hierdoor in veiligheid genieten van optimale vrijheid.

De faciliteiten op de begane grond zijn niet alleen toegankelijk voor de bewoners van het zorgcentrum maar ook voor bewoners van de aangrenzende appartementen en omwonenden. Zij kunnen gebruik maken van het restaurant, de fysiotherapeut, de kapper of de pedicure.

Levensloopbestendig wonen in Douvenrade omdat echtparen in Parc Douvenrade (ongeacht de zorgvraag) samen kunnen blijven wonen. Wel apart maar niet gescheiden! Dat maakt het wonen in Douvenrade uitermate geschikt voor echtparen waarbij één van de twee steeds meer hulp/zorg nodig heeft.

Community Care

We willen met Community Care een beweging in gang zetten. Een beweging van iedereen die in een wijk kan bijdragen aan wonen, welzijn en zorg voor de oudere wijkgenoten. Samen willen we ervoor zorgen dat ouderen langer verantwoord thuis kunnen blijven wonen. 

Sevagram is met Community Care begonnen omdat we in Zuid-Limburg alleen sámen nog het verschil kunnen maken. Samen met partners in de wijk. Dat er nu al zoveel organisaties meedoen, laat zien dat iedereen dat zo voelt. Community Care is dan ook geen theoretisch verhaal meer. Het is er. We zorgen voor elkaar. In de wijk, in de aanleunwoningen en in en met de zorgcentra. Steeds meer en steeds beter. 

Kijk voor meer informatie over Community Care op www.communitycarezuidlimburg.nl