×

BBL-opleiding verzorgende IG of mbo-verpleegkundige

Bij Sevagram is het mogelijk een BBL-opleiding tot verzorgende IG of mbo-verpleegkundige te volgen.

BBL-opleiding verzorgende IG of mbo-verpleegkundige in Zuid-Limburg

Hey, wat leuk dat je interesse hebt in een BBL-opleiding! Bij Sevagram is het mogelijk een BBL-opleiding tot verzorgende IG of mbo-verpleegkundige te volgen. Heb je al een zorgdiploma? Of heb je dit nog niet, maar net als wij een hart voor de zorg? Dan is met een flinke dosis drive, enthousiasme en bereidheid om energie en tijd te investeren ook veel mogelijk! Datzelfde geldt wanneer je ooit aan de opleiding begonnen bent, maar deze niet hebt afgerond. Wat heb je eerder al gehaald en wat moet je nog halen? Samen bekijken we wat er nog nodig is.

Meteen onze BBL-vacatures checken

Betekenis BBL-opleiding en wat je verder moet weten

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt. Daarom geven we je hieronder meer informatie over onze BBL-opleidingen en BBL-opleidingsplekken. Heb je nog meer vragen, neem dan gerust even contact met ons op.

BBL-opleiding betekenis
+

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Bij een BBL-opleiding combineer je leren en werken. Dat wat je op school leert kun je meteen op onze locaties in Zuid-Limburg in de praktijk brengen. Bovendien leer je veel van je collega’s en… ontvang je salaris. Wel zo fijn!

BBL mogelijkheden
+

Via Sevagram zijn er een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kun je worden opgeleid tot verzorgende IG (niveau 3, duur 2,5 tot 3 jaar). Ook is het mogelijk om te worden opgeleid tot MBO-verpleegkundige (niveau 4, 2,5 tot 4 jaar). Ben je al verzorgende? Dan kun je verder worden opgeleid tot verzorgende IG.

School en werkplek BBL
+

Sevagram biedt opleidingen aan via het Vista College in Heerlen en Maastricht. De instroommomenten zijn in september en februari. Daarnaast kom je bij Sevagram, als erkend leerbedrijf voor BBL-opleidingen, in dienst. Je wisselt gedurende je BBL-opleiding meerdere keren van locatie. Op die manier word je zo breed mogelijk opgeleid. We houden wel altijd rekening met je woonplaats en hebben locaties in Heerlen, Maastricht, Valkenburg, Gulpen en Vaals.

Arbeidsovereenkomst BBL
+

Je krijgt een contract voor 28 uur per week. Wanneer je nog geen zorgdiploma hebt, bieden we je een leer-arbeidsovereenkomst aan voor de duur van de opleiding plus eventuele vertraging die je misschien oploopt. Wel al een zorgdiploma? Dan ontvang je een gewone arbeidsovereenkomst voor de functie waarvoor je al een zorgdiploma hebt behaald plus een studieovereenkomst. Stap je binnen 2 jaar na diplomering over naar een andere werkgever dan hanteren we een terugbetalingsregeling.

Salaris BBL
+

Ben je jonger dan 21 jaar? Dan ontvang je een leerling salaris. Dit is gebaseerd op het wettelijk minimum(jeugd)loon plus 10%. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan ontvang je een salaris dat hoort bij de zij-instroomperiodiek van de functiegroep die van toepassing is voor de functie waarvoor je wordt opgeleid. Als je al een bepaald salaris hebt als gediplomeerd zorgmedewerker dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Naast een salaris ontvang je bovendien naar rato een lestijdvergoeding én word je college- en boekengeld betaald en de benodigde licentiekosten.

#jijbenthartnodig

Aanmelden voor een BBL-opleiding?

Kun je niet wachten om aan een BBL-opleiding via Sevagram te beginnen? We zijn nieuwsgierig naar je! Solliciteer op een van de BBL-vacatures op onze website. We nodigen je dan uit voor sollicitatiegesprek en nemen een haalbaarheidstest af. Eerst nog een vraag? Neem dan gewoon even contact met ons op.