×

Collega helpt collega!

Laagdrempelige én professionele begeleiding door het team van het Sevagram Preventieloket​​

Meer balans vinden tussen werk en privé. Je grenzen beter leren aangeven. Moeite hebben met het verwerken van verlies. Psychosociale klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak is het lastig om er in je eentje uit te komen. En de drempel om hulp te zoeken, is voor veel mensen hoog. “Zeker voor mensen die zelf in de zorg werken”, zegt Martin van Poucke. “Zorgmensen zijn zó gewend om aan anderen te denken, dat ze hun eigen vragen wel eens uit het oog verliezen.”

Preventieloket

Martin is samen met Ina Caubo als maatschappelijk werker betrokken bij het Preventieloket van Sevagram. Ina: “Het Preventieloket is nog vóór dat we in de greep raakten van corona opgezet. We willen medewerkers van Sevagram op een laagdrempelige manier, professionele begeleiding bieden bij vragen van psychosociale aard.”

Vier Sevagram-medewerkers zijn aan het Preventieloket verbonden. Martin en Ina als maatschappelijk werkers en Bonnie Tilmans en Dynah Neven als psychologen. “Dat is een mooie combinatie”, zegt Bonnie. “Collega’s kloppen met heel uiteenlopende vragen bij het Preventieloket aan. Door met verschillende disciplines te werken, kunnen we voor bijna elke vraag maatwerk bieden.”

Met welke vragen kun je bij het Preventieloket terecht?

  • Je kunt met uiteenlopende vragen bij het preventieloket terecht. We noemen hier een paar voorbeelden:
  • Je vindt het moeilijk om een goede balans te vinden en te houden tussen privé en het werk.
  • Op je werk vind je het lastig om voor jezelf opkomen, je grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen.
  • Je vindt het moeilijk om jezelf af te remmen en gaat daardoor veel nieuwe uitdagingen aan. Dat leidt tot een gevoel van overbelast zijn.
  • Je hebt moeite met het verwerken van verlies: gezondheid, een belangrijk persoon, levensfase.
  • Je voelt je angstig en onzeker en dat belemmert je in je dagelijks functioneren. Zowel thuis als op je werk.
  • Je hebt vragen op het gebied van wet- en regelgeving.